Update 11-08-2020 – Dubbeltornooi afgelast

­­­­­­­­Beste leden

De huidige coronamaatregelen – met o.a. de avondklok en de verplichte tafels van maximum vier personen – hebben ons doen besluiten om ook ons dubbeltornooi af te gelasten. Het is bijna onmogelijk om de 10 dagen van het tornooi organisatorisch rond te krijgen. Ons dubbeltornooi is een gezellig samenzijn van veel mensen met een optimale ambiance tijdens (voornamelijk) avondwedstrijden en verschillende activiteiten (flesjesavond, cocktailavond, frituur,…). Dit lijkt ons in deze tijden niet haalbaar. Onze eigen leden zouden dan opnieuw minder kansen krijgen om zelf te tennissen.

We hebben wel een alternatief programma voor eigen leden uitgewerkt. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus organiseren we de eerste Ultimate Showdown Spinnis. Je kan deze showdown vergelijken met een clubkampioenschap dubbel voor onze leden, maar dan volgens de specifieke regels van de showdown. Momenteel wordt er wereldwijd geëxperimenteerd met deze nieuwe regels die ontstaan zijn in de academie van Patrick Moratoglou (de coach van Serena Williams). Je kan meer info vinden op https://sporza.be/nl/2020/06/15/ultimate-tennis-showdown-tennis-voor-de-toekomst~1592221627515/

Bij deze geven we al kort even de regels mee:

 • wedstrijden bestaan uit vier quartersvan elk 10 minuten
 • spelers serveren beurtelings twee keer
 • de speler met het meest aantal gewonnen games aan het einde van elke quarter, wint het deel
 • als de 10 minuten om zijn tijdens het spelen van een punt, loopt de klok door tot het einde van het punt
 • als een quarter eindigt in een gelijkspel wordt er een beslissend punt gespeeld
 • bij 3-0 wordt het vierde quarter nog steeds gespeeld
 • bij 2-2 wordt er een vijfde quarter gespeeld in een sudden death-concept: de speler die tot dusver het meeste aantal punten haalde, kiest of hij wil serveren of retourneren. Er wordt beurtelings geserveerd en de eerste speler die twee punten op rij wint, wint de wedstrijd
 • tussen twee punten is er een shot clockvan 15 seconden
 • elke speler heeft recht op 30 seconden coaching per quarter

Benieuwd naar het tennis van de toekomst? Zoek een goede tennispartner en schrijf je dan in (zoals voor ons clubkampioenschap)  via tennisvlaanderen.be -> inloggen -> Club -> Clubnummer ‘0068’ ingeven -> Tornooien -> Clubtornooi. Kies de juiste reeks (DD, DG, DH). Maximum 2 reeksen inschrijven a.u.b.

Deze Ultimate Showdown is dus een mini dubbelclubkampioenschap voor alle leeftijden en niveaus, maar met modernere tennisregels om meer ACTIE te garanderen. Erg leuk voor spelers én supporters.

Update 08-06-2020 – Cafetaria geopend

Terras is klaar, kantine is klaar, frigo’s zijn gevuld, tap is aangesloten …. We zijn opnieuw open!!

Coronamaatregelen zijn duidelijk aangegeven in onze kantine en op ons terras. Gelieve de tijd te nemen om er bij stil te staan.

De belangrijkste afspraken even op een rijtje:

 • nieuwe openingsuren: weekdagen van 13u tot 01u – weekend van 10u tot 01u
 • aparte in- en uitgang
 • tennishal en squash geopend tijdens openingsuren
 • bestellen én betalen aan de toog
 • enkel zittend consumeren
 • bubbels van maximum 10 personen
 • consumeren aan de toog (nog) niet toegelaten
 • voorkeur elektronisch betalen
 • bij vertrek: tafel en stoelen ontsmetten

Update 23-05-2020 – Informatie over trainingen en tenniskampen

In deze bizarre tijden worden we geconfronteerd met steeds wisselende situaties en maatregelen.
Ongeveer 2 maanden geleden werd er gecommuniceerd dat er deze zomer geen clubtrainingen zouden zijn. Ondertussen evolueerde de situatie en krijgen we een zicht op de zomer die ons te wachten staat.

Inschrijven zomerlessen

Daarom werd er beslist om toch nog een lessenreeks vanuit de club te organiseren. Het aanbod is hetzelfde als andere jaren. Enkel de periode waarin deze lessen worden gegeven is gewijzigd. In normale omstandigheden zijn de clubtrainingen afgelopen vóór de grote vakantie. Nu zullen de trainingen doorgaan vanaf 15 juni. De periode van de trainingen loopt tot 13 september. Uiteraard zullen we proberen om zoveel mogelijk continuïteit in de trainingen te krijgen, maar we zullen soepeler (moeten) omgaan met het verschuiven van trainingsmomenten. Er zullen namelijk meer momenten zijn dat een speler of trainer eens niet aanwezig kan zijn op het afgesproken moment. In overleg met de trainer zal er dan een ander moment gekozen worden waarop de ganse groep aanwezig kan zijn. Tot op heden kunnen we ook nog geen gebruik maken van de binnenterreinen en zullen bij slecht weer genoodzaakt zijn om de trainingen uit te stellen. We gaan ook nog andere activiteiten (tenniskampen, dubbeltornooi,…) organiseren waardoor de trainingsmomenten soms verschoven moeten worden. We hopen op begrip en iets meer flexibiliteit van alle partijen. Inschrijven en betaling kunnen enkel via www.spinnis.be.

Jeugdkamp in juli

In de coronazomer zullen we twee tenniskampen organiseren voor onze jeugd. Omwille van nog wat onzekerheid gaan we het aantal deelnemers een beetje moeten beperken. Wees er dus tijdig bij om in te schrijven voor deze kampen. De inschrijvingen voor het kamp van 6 tot 9 juli starten vanaf 22 juni.

Jeugdkamp in augustus

Voor het kamp in augustus (3 t.e.m. 6) starten de inschrijvingen op 15 juli. Inschrijven kan via onze website. 
Afhankelijk van de maatregelen die ons worden opgelegd, bekijken we wanneer we ons volwassenenweekend kunnen organiseren. Dit zal aangeboden worden in verschillende blokken: vrijdagavond, zaterdagvoormiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag. We zullen jullie hierover zo snel mogelijk informeren.
We wensen jullie nog veel tennisplezier en een aangename zomer!
Hopelijk tot binnenkort.

Update 18-05-2020

Dubbel opnieuw toegelaten. Play Safe & Go regels blijven nog steeds van kracht.

Update 01-05-2020

Nieuwe informatie vanuit Tennis Vlaanderen: 

Op donderdag 30 april, zijn de ministeriële besluiten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dit besluit bevat een belangrijke, volledig nieuwe restrictie m.b.t. de speelpartners:

Vorige week werd aangekondigd dat sporten toegestaan is met maximum 2 andere spelers. Nu werd aangevuld dat die 2 spelers, indien ze niet bij jou onder hetzelfde dak wonen, steeds dezelfde mensen moeten zijn.

 

Update 30-04-2020

Beste leden

Maandag 4 mei is het zover: we mogen opnieuw tennissen! Er zijn echter wel maatregelen waar we ons aan moeten houden. Tennis Vlaanderen heeft deze op een duidelijke manier opgelijst. 

Belangrijke afspraken & maatregelen:

Lees de beknopte versie

Lees de uitgebreide versie

We raden écht aan om deze afspraken goed door te nemen voor je de eerste keer terug gaat tennissen. Je gaat deze ook terugvinden aan elk terrein.

Jullie zullen zien dat we als bestuur ook verschillende maatregelen hebben moeten treffen. Zo zijn de kantine, toiletten, douches en binnenterreinen (nog) niet toegankelijk, zijn de terrasstoelen en banken weggenomen, de speeltuin afgesloten, … 
We willen met aandrang vragen dat iedereen zich aan de opgelegde afspraken wil houden. Daarom hopen we dat jullie elkaar op een vriendelijke manier aanspreken bij het niet naleven van deze afspraken. 

Aangezien we bij de start van het zomerseizoen zijn, kunnen onze rollers nog niet tennissen op de buitenterreinen. We hebben nagevraagd of er voor hen kan afgeweken worden op de regels, maar dit is niet het geval. Tennis Vlaanderen hoopt vanaf 18 mei de maatregelen te mogen versoepelen zodat de tennishal ook opnieuw (gedeeltelijk) beschikbaar is. Uiteraard hopen we dat ook de rollers snel opnieuw kunnen starten!

Onze squashers kunnen ook jammer genoeg nog niet starten.  Aan hen vragen we om nog even geduld te hebben. 

Gelieve onze website, mailings, Facebook en/of Instagram goed in de gaten te houden. We trachten jullie steeds zo snel mogelijk te informeren rond eventuele versoepelingen van de regels, ons activiteitenprogramma, de interclub ed. 

We begrijpen dat dit geen normale opstart is van het zomerseizoen, maar hopen op begrip, geduld en solidariteit van al onze leden.  Contacteer een bestuurslid als je met vragen of opmerkingen zit. 

We wensen jullie veel tennisplezier… Samen komen we erdoor! 

Bestuur TC Spinnis

——————————

Update 15-04-2020

Beste leden

In deze bizarre tijden willen we jullie vooral een goede gezondheid toewensen. Wanneer we allemaal nog enkele weken geduld hebben, komen we er wel door.

Retrotennis & ontbijttennis dames gaan niet door

Normaal startte ons zomerseizoen op 13 april. Met tal van activiteiten, veel tennisplezier en sociale contacten.

Het coronavirus heeft hier even anders over beslist. Uiteraard hebben de opgelegde maatregelen ook een invloed op onze clubwerking. Daarom willen we jullie even informeren.

Geen zomerlessen, mogelijkheid tot privélessen wordt nog bekeken

Er is beslist om dit seizoen géén zomerlessen vanuit de club te organiseren. Er is te veel onzekerheid om nu inschrijvingen (en betalingen) te ontvangen zonder dat we weten wanneer we kunnen starten. We gaan er nooit voor kunnen zorgen dat we een reeks van 8 weken training georganiseerd krijgen voor de start van de grote vakantie.
De trainers hebben de opdracht gekregen om de laatste trainingen van de winter af te werken van het moment dat dit toegelaten is.
We bekijken momenteel nog hoe we eventueel privélessen kunnen georganiseerd krijgen en we zullen extra inzetten op tenniskampen georganiseerd door de club.

Extra tenniskamp jeugd

Zo plannen we alvast de eerste week van juli (6 tot 9 juli) en de eerste week van augustus (3 tot 6 augustus) een tenniskamp voor de jeugd.

Voor de volwassen gaan we een weekend zoeken waarbij we verschillende trainingsblokken zullen aanbieden. Hierover zal later nog meer informatie volgen.

Interclub nog onduidelijk

Over de verschillende interclubs is er ook nog onduidelijkheid. De interclub die wordt georganiseerd door Tennis Vlaanderen heeft op dit moment een Plan A en een Plan B. Tennis Vlaanderen deelde alvast mee dat omwille van organisatorische redenen, zij géén rekening houden met ploegen die reeds ingeschreven waren. Daarom moet de club elke ploeg die wil deelnemen opnieuw inschrijven. Elke club zal dus volledig vrij kunnen beslissen in welke mate ze wil deelnemen aan deze aangepaste interclub. Je kan hierover alles terugvinden op https://www.tennisvlaanderen.be/interclub-scenario. Wanneer er een definitieve beslissing komt rond deze interclub zullen we je tijdig informeren.

KVT-Interclub 

Voor de KVT-interclub hebben we 6 inschrijvingen ontvangen. Omwille van de onzekerheid bij Tennis Vlaanderen (30 april valt de beslissing), zijn er ook gevolgen voor de organisatie van de KVT. Organisaties van Tennis Vlaanderen hebben namelijk voorrang op KVT.
De volgende wijzigingen zijn voorlopig door de KVT organisatie meegedeeld:

 • Alle reeds gemaakte inschrijvingen worden geannuleerd
 • Nieuwe speelperiode zonder eindrondes: juli en augustus 2020
 • Reeksen blijven hetzelfde en teams zullen ingedeeld worden in poules en zullen onderling hun ontmoetingen spelen zonder rangschikking. Er is geen reekskampioen en dus ook geen kampioenenprijs te verdienen.
 • Wil je als ploeg meedoen met deze nieuwe formule, gelieve dan VOOR 10 MEI OPNIEUW bij Pat in te schrijven. Ook nieuwe ploegen mogen zich nog aanmelden. Inschrijven kan via onze website www.spinnis.be

Inschrijvingen clubkampioenschap nog mogelijk tot 15 mei 2020

Normaal zou op 1 mei ons clubkampioenschap starten volgens dezelfde formule als vorig seizoen (met een finaledag op 12 september). We gaan dit concept behouden, maar door de omstandigheden zal de termijn wanneer we kunnen tennissen ingekort worden. Binnenkort kunnen jullie reeds inschrijven voor het clubkampioenschap. Op dit moment sluiten we de inschrijvingen af op 15 mei. Vergeet dus niet in te schrijven! We brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte van de trekking en startdatum. Inschrijven: Inloggen bij tennis vlaanderen – CLUB – Clubnr. ingeven “0068” – TC spinnis – Tornooien – Clubtornooien – Clubkampioenschap 2020

Andere activiteiten

Alle andere activiteiten (oa. tornooien) blijven gewoon staan zoals gepland.

Stand van zaken terreinopmaak

We vermoeden dat enkele van jullie al wel eens langs onze club gestapt of gefietst zijn om te zien hoe het staat met de terreinopmaak. We staan in contact met de firma die hiervoor werd aangesteld, maar ook voor hen is het een moeilijke puzzel. Zij zeggen ons dat het belangrijk is dat er na de aanleg op de terreinen moet getennist worden. Wanneer dit niet kan, zal dit gevolgen hebben voor de kwaliteit van de opmaak. Ook hier moeten we nog wat geduld hebben.

Zoals jullie hierboven kunnen lezen, zijn er nog veel onzekerheden.  Toch wilden we jullie toch alvast zo goed mogelijk informeren. Bij vragen kunnen jullie zich richten tot een bestuurslid.

Samen komen we erdoor! De voldoening zal groot zijn! Hou jullie allemaal goed!