Clubinfo

Tennis

TC Spinnis is in eerste instantie een officiële tennisclub (sinds 1975).

Weliswaar een tennisclub met een ruim aanbod van andere (sportieve) activiteiten. Hierover verder meer. Even de focus op het tennisgebeuren.

TC Spinnis beschikt over 4 verlichte buitenterreinen (gravel) en 3 binnenterreinen (rubber), 2 minitennisterreinen en een tennismuur.

Een tennisjaar wordt binnen TC Spinnis opgedeeld in twee delen: een zomer- en een winterseizoen.

Het winterseizoen begint elk jaar rond half september en loopt tot ongeveer half april (steeds 30 weken). De start van het winterseizoen wordt jaarlijks tijdig bekend gemaakt. In het winterseizoen worden de terreinen in de tennishal gereserveerd voor de personen die hier een abonnement voor hebben aangeschaft. Een winterabonnement houdt in dat er voor u een terrein beschikbaar is gedurende 30 weken op een vast tijdstip en een vaste dag (bv. dinsdag van 19u-20u). Dit abonnement kan jaarlijks tijdig hernieuwd worden door een voorschot te betalen.

Buiten een abonnement kan u ook per uur een terrein reserveren. Dit kan door in te loggen (voor leden) of door (telefonisch) contact op te nemen met het barpersoneel. Na het tennissen zal u de huur van het terrein kunnen betalen aan de bar.

Tijdens het zomerseizoen zijn ook de buitenterreinen beschikbaar. Om hiervan gebruik te kunnen maken is het verplicht om lid te zijn van de club. Na betaling van het lidgeld zal u een lidnummer en login ontvangen. U kan dan zelf beslissen op welk moment u graag een terrein reserveert. De huur van een buitenterrein is in het lidgeld inbegrepen. Niet-leden kunnen tijden het zomerseizoenook een terrein huren in de tennishal. In het zomerseizoen zijn er geen abonnementen mogelijk. Meer informatie rond het lidgeld kan u vinden op deze site.

Buiten deze algemene regels zijn er een aantal uitzonderingen die u kan vinden bij FAQ. Voor specifieke vragen richt u zicht tot een bestuurslid.

Tijdens het ganse jaar worden er tal van activiteiten (verschillende competities, clubavonden, feestjes,…) georganiseerd door de club. Meedoen is belangrijker dan winnen. Plezier verzekerd!

 

SQUASH

TC Spinnis beschikt over 3 squashterreinen. Een terrein kan per uur of per half uur gehuurd worden. De prijs hiervan is afhankelijk van verschillende factoren: lid of geen lid, weekend of weekdag, uur van de dag. Meer info kan u vinden onder de rubriek ‘lid worden’ op deze site. Het squashgebeuren kan volledig los staan van het tennisgebeuren, maar we doen ons best om iedereen zo goed mogelijk te betrekken bij de club.

G-Sport

Sinds 2005 is TC Spinnis een trotse promotor van het rolstoeltennis. Er worden rolstoeltennislessen gegeven en de club is volledig rolstoeltoegankelijk. Jaarlijks worden er verschillende activiteiten (roller-lopertornooi, herdenking Jens Vanherck,… )voor het rolstoeltennis georganiseerd en proberen we het rolstoeltennis volledig te betrekken binnen de club (oa. Clubkampioenschap). Voor meer info rond het rolstoeltennis binnen onze club kan u contact opnemen met de verantwoordelijke (zie rubriek ‘Bestuur’).

Tornooien & interclub

Alle leden van TC Spinnis kunnen deelnemen aan de interclub en de tornooien georganiseerd op onze club. Zowel in de tornooien en de interclub kan u inschrijven afhankelijk van uw niveau. Hoe gaat dit in zijn werk?
Tornooien: jaarlijks terugkerend enkel- (week van 21 juli)  en dubbeltornooi (einde augustus). Hiervoor inschrijven kan enkel via www.tennisvlaanderen.be.
(Jeugd)Interclub: ploegencompetitie tussen TC Spinnis en andere clubs (mei tem augustus). Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de interclub georganiseerd door Tennis Vlaanderen en door de KVT. Extra informatie kan u vinden onder de rubriek ‘competitie’ of bij de interclubverantwoordelijke van onze club.

Accomodatie

Zonneterras: lekker genieten van het zonnetje supporterende voor uw favoriete speler
Gezellige kantine: uitstekend zicht op de binnenterreinen met een ruime keuze aan warme en koude dranken, muziek voor jong en oud en sympathiek barpersoneel
Biljart: na de inspanning van het tennis of squash nog rustig wat napraten
Darts: niet gewonnen bij de balsport? Rematch met de pijltjes?
Vergaderruimte: Iets te plannen of te bespreken? Ruime vergadertafel beschikbaar (+/- 10 personen)
Buitenspeeltuin en speelhoek: ook aan de allerkleinsten werd er gedacht
Polyvalente zaal: grote sport- en turnzaal: meer informatie via www.dessel.be

Bestuur

Carl Verhaegen

Voorzitter

carl@spinnis.be

Karel Smolders

Ledenbeheer
Elit verantwoordelijke
Secretaris
karel@spinnis.be

Ellen Broeckx

Penningmeester
ellen@spinnis.be

Pat De Jaegher

Tornooileider
interclub verantwoordelijke
pat@spinnis.be

Frank Maes

Verantwoordelijke cafetaria
frank@spinnis.be

Tom Smet

Jeugdbeleid
Lessen
Rolstoeltennis
tom@spinnis.be

Elien Truyens

Ondervoorzitster
Feestelijkheden
elien@spinnis.be

Natalie Vanden Bon

natalie@spinnis.be

Neem vandaag nog contact op