Competitie

Clubkampioenschap

Het jaarlijks terugkerend clubkampioenschap is een recreatieve competitie enkel onder leden van TC Spinnis. Jaarlijks worden er verschillende reeksen (leeftijd&niveau – enkel&dubbel) ingericht waar elk lid zich kan voor inschrijven.

Het clubkampioenschap is een ideale eerste opstap naar competetief tennis of een extra manier om nieuwe tennisspelers van de club te leren kennen.

Het reglement van het clubkampioenschap ivm reeksen en data kan u hier vinden.

Interclub

Jaarlijks organiseert Tennis Vlaanderen in het begin van het zomerseizoen een competitie tussen verschillende clubs. Deze competitie is regionaal, nationaal, voor jeugd en volwassenen en is hét moment bij uitstek om van tennis even een groepssport te maken.
Tijdens deze competitie speelt u met een ploeg (eventueel zelf samen te stellen onder tennisvrienden) die bestaat uit leden van Tc Spinnis tegen andere clubs. De organisatie en reglementering is in handen van Tennis Vlaanderen. Het inschrijven voor deze competitie dient te gebeuren via de interclubverantwoordelijke van Tc Spinnis (zie verder bij bestuur).Alle informatie over interclub kan u vinden op de website van Tennis Vlaanderen (reglement, reeksen, data,…).

Enkel, Jeugd- en dubbeltornooi

Met ondersteuning vanuit Tennis Vlaanderen organiseert TC Spinnis jaarlijks een enkel-, jeugd-, en dubbeltornooi. Voor deze tornooien dient u zich individueel in te schrijven via de website van Tennis Vlaanderen. Na inschrijving ligt de organisatie van dit tornooi bij de wedstrijdleiding van Tc Spinnis. Tijdens deze competitie speelt u na loting, en  via directe uitschakeling, tegen spelers van andere clubs of tegen eigen clubleden. De tornooien duren 1 week en vinden meestal plaats einde juli en op het einde van augustus. De correcte data kan u steeds terugvinden bij de activiteitenkalender van de club.

KVT competitie

De KVT-competitie is een vriendschappelijke competitie voor dames- en herenteams die door een twintigtal Kempische clubs wordt ingericht.
Voor deze competitie worden zowel enkel- als dubbelreeksen ingericht. Voor elke ontmoeting in de enkelreeksen worden er telkens 4 enkel- en 2 dubbelwedstrijden gespeeld. Voor elke ontmoeting in de dubbelreeksen worden 4 dubbelwedstrijden gespeeld. Elke wedstrijd wordt gespeeld naar 2 short sets (6/5).
Deze competitie start in mei en loopt door tot eind juli. Daarna vinden de eindrondes plaats.

Meer informatie over deze competitie kan u vinden op de website van de kempische tennisclubs of bij de KVT-verantwoordelijke van Tc Spinnis (zie verder bij bestuur)

Neem vandaag nog contact op